Stichting Bureau voor Krediet Registratie

Over Stichting BKR – het doel van Stichting BKR

Zij willen zoveel mogelijk Nederlanders met een gezond financiële huishouden en zo weinig mogelijk mensen met problematische schulden. Want als je je geldzaken op orde hebt, zorgt dat voor rust en geeft dat een gevoel van vrijheid. Het stelt je in staat om te leven zoals jij dat wilt, op een manier te leven die past bij jouw persoonlijke financiële situatie.

Stichting BKR maakt zich hard voor een financieel gezond Nederland. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van problemen op het gebied van schulden, kredieten en fraude. Dat doen ze door:

  • Alle kredietgegevens in Nederland te verzamelen en te beheren.
  • Gemeenten te helpen om schulden en betalingsachterstanden op tijd te signaleren bij hun inwoners.
  • Financiële organisaties te helpen bij het voorkomen van identiteitsfraude en fraude op het gebied van kredietverlening.

Sta jij op het punt een belangrijke, financiële keuze te maken? Bijvoorbeeld een hypotheek afsluiten voor je nieuwe huis, dan geeft het BKR de kredietaanbieder inzicht in de leningen die je hebt (of hebt gehad) en of die altijd op tijd zijn betaald. De kredietaanbieder bepaalt dan met behulp van de gegevens van het BKR of het verantwoord is dat je een (extra) lening afsluit. Dit voorkomt dat er een lening wordt afgesloten, die je later niet kunt betalen en waardoor je in de problemen kunt komen.

Het is goed om te weten dat Kredietaanbieders vanuit de wet verplicht zijn, om elk krediet dat zij verstrekken te melden bij het BKR. Hierdoor heeft het BKR een overzicht van alle kredieten en het betaalgedrag daarop.

Wil je zelf een overzicht van je kredietgegevens? Log dan in op Mijn BKR.

Meer weten over budgetbeheer?