Reserveren

Als wij bij u als bewindvoerder zijn aangesteld beheren wij u inkomen en uitgaven. Om ervoor te zorgen dat alle uitgaven netjes en op tijd betaald worden reserveren wij voor uw uitgaven.

Waarom word er gereserveerd

Om te voorkomen dat er achterstanden in uw vaste lasten ontstaat wordt er maandelijks of eenmalig gereserveerd. Wij reserveren voor grote maar ook kleine uitgaven. Ook verschilt het per uitgaven of er maandelijks of eenmalig voor gereserveerd moet worden.

Maandelijkse reserveringen

Voorbeelden van maandelijkse reserveringen is bijvoorbeeld het eigen risico van uw zorgverzekering. Meestal is uw eigen risico € 365,-. Als dit in een keer betaald moet worden is het best een grote uitgaven. Daarom wordt hiervoor maandelijks bijvoorbeeld € 35 gereserveerd. Dat geld ook voor de gemeentelijke en waterschapbelastingen. Dit zijn jaarlijkse uitgaven waarvoor per maand gereserveerd word.

Eenmalige reserveringen

Eenmalige reserveringen is bijvoorbeeld de energietoeslag. Doordat de prijzen zo zijn gestegen, konden mensen met een laag inkomen energietoeslag krijgen. Dit bedrag hebben wij gereserveerd voor de hoge energie nota of het maandelijks termijnbedrag indien het termijn verhoogd is door de nieuwe prijzen.

Reservering schuldregeling

Indien u in de schulden zit en we u hebben aangemeld bij de schuldregeling sparen wij alvast voor de afdracht van de regeling. Aangezien de aanmelding erg lang kan duren. Hierdoor zorgen wij ervoor zodra de regeling rond is u in een keer een deel kunt afdragen aan de schuldregeling.

Meer weten over budgetbeheer?