Schuldenlijst

Dit is een lijst/overzicht van alle schulden (betalingsachterstanden) die er zijn.

De bewindvoerder of iemand anders die je helpt met het oplossen van de schulden zal je helpen bij het maken van deze schuldenlijst. Hiervoor is van van jou alle informatie nodig. Het is dus belangrijk dat je alle post gaat openmaken en alle herinneringen, aanmaningen, brieven van deurwaarders etc. bewaard en bespreekt.

Bij een aantal instanties kan je schuldenoverzichten opvragen.

Op www.schuldenwijzer.nl kan je een overzicht krijgen van deurwaarders die jouw gegevens hebben geregistreerd. Let op, hier staan niet al jouw schuldeisers. Incassobureaus staan hier bijvoorbeeld niet gemeld.

Aan de hand van dit eerste overzicht zullen de schuldeisers worden aangeschreven en zal worden gekeken welke vorm van schuldhulpverlening gaat passen bij jou situatie.

In de loop van het traject kan de schuldenlijst wijzigen, het is dus belangrijk iedere keer goed te controleren of alle schuldeisers er nog op staan. Als er schuldeisers niet meer op staan, dan is het belangrijk dat je weet wat er met deze schuld is gebeurd. Een schuld kan zijn overgedragen naar een deurwaarder en/of incassobureau, daardoor kan het bedrag van de vordering, door extra bijkomende kosten, zijn verhoogd.

Op het moment dat alle schuldeisers akkoord zijn met een regeling, dan is het belangrijk dat deze hierin alles is/wordt meegenomen.

Meer weten over budgetbeheer?