Is het mogelijk over te stappen naar een andere bewindvoerder?

Het is mogelijk om wegens gegronde redenen over te stappen naar een andere bewindvoerder. Indien u wilt overstappen van een andere beschermingsbewindvoerder naar FIDIMA dan adviseren wij u om eerst contact op te nemen met uw huidige bewindvoerder om de problemen bespreekbaar te maken. Indien dit geen resultaat heeft adviseren wij u om een klacht in te dienen via de klachtenprocedure van uw huidige bewindvoerder.

Wanneer u het vertrouwen in uw bewindvoerder volledig kwijt bent, dan kunt u bij de rechtbank een verzoek indienen om over te stappen naar een andere bewindvoerder.

Indien u wilt overstappen naar FIDIMA dan kunt u altijd een kennismakingsgesprek aanvragen. Wanneer u daadwerkelijk wilt overstappen naar FIDIMA dan zal FIDIMA altijd eerst contact opnemen met uw huidige bewindvoerder om de overstap te bespreken.

Indien u onder bewind staat bij FIDIMA en u bent niet tevreden dan zouden wij dit graag samen met u oplossen. Indien het oplossen niet mogelijk is en u wilt echt overstappen, dan adviseren wij u om een verzoek in te dienen bij de kantonrechter.

Het staat u altijd vrij om de rechtbank te verzoeken om over te stappen naar een andere bewindvoerder, echter besluit uiteindelijk de kantonrechter of u de overstap naar een andere bewindvoerder mag maken.

U dient er rekening mee te houden dat het overstappen naar een andere bewindvoerder uw traject soms kan vertragen. De nieuwe bewindvoerder dient namelijk opnieuw uw dossier in kaart te krijgen, terwijl uw huidige bewindvoerder al volledig op de hoogte is van uw dossier.

Meer weten over budgetbeheer?