Kan ik gebruik maken van internetbankieren als er sprake is van bewindvoering?

Afhankelijk van de bank waarbij u en uw bewindvoerder bankieren is internetbankieren mogelijk.

Wanneer u een beschermingsbewindvoerder heeft is deze verplicht de banken (waar u uw bankrekening heeft) te informeren over het beschermingsbewind. Dit is onder andere nodig, omdat de bewindvoerder verantwoording moet afleggen over uw inkomsten en uitgaven aan de rechtbank, in de jaarlijkse rekening en verantwoording.

Wanneer de bewindvoerder de bank waar u een rekening heeft, heeft geïnformeerd over het beschermingsbewind dan kan het zijn dat uw bank het internetbankieren blokkeert. Dit gebeurd niet bij alle banken en iedere bank heeft zijn eigen mogelijkheden.

Internetbankieren bewindvoering ING

Wanneer uw bewindvoerder zowel de beheer- als leefgeldrekening bij de ING heeft, is internetbankieren voor u niet mogelijk.

Bewindvoering Internetbankieren ABN

Wanneer uw bewindvoerder bij de ABN bankiert, dan kunt u online bankieren op uw leefgeldrekening. Dit houdt in dat uw real-time inzage heeft op uw leefgeldrekening. Afhankelijk van de instellingen kunt u ook betalingen doen met iDeal vanaf uw leefgeldrekening bij de ABN AMRO.

Let op, indien u met uw partner een en/of rekening heeft bij de ABN AMRO, dan is het niet mogelijk om te online bankieren.

Rabobank online bankieren en bewindvoering

De Rabobank heeft diverse opties voor internetbankieren wanneer u onder bewind staat. Echter om de mogelijkheden binnen uw situatie te beoordelen dient u contact op te nemen met uw bewindvoerder.

SNS en Triodos met bewindvoering

Wanneer u bij ons onder bewind staat en u heeft een rekening bij de Triodos of SNS dan blijft online bankieren beschikbaar op de leefgeldrekening. Over het algemeen openen wij geen beheerrekeningen bij één van deze banken.

Inzage in de beheerrekening

Bewindvoerders werken vaak wel met een software pakket waardoor u toch inzage kunt krijgen in de transacties op uw bankrekening(en). Zo werkt FIDIMA met Onview, hierop kunt u inloggen en uw saldo en/of transacties bekijken. Let op, dit is een moment opname en kan hierdoor enkele dagen achterlopen.

Meer weten over budgetbeheer?