Kledingenbanken in opkomst
Budgetbeheer

Kledingenbanken in opkomst

In steeds meer gemeente vind je naast de voedselbank ook een kledingbank . Ook andere initiatieven zorgen ervoor dat iedereen kleding kan aanschaffen.

Wat is een kledingbank?

Een kledingbank voorziet mensen vaak kosteloos van kleding, dit kan gaan om nieuwe kleding maar ook om gedragen kleding. Belangrijk is dat de kleding in ieder geval goed genoeg is om nog een ronde mee te kunnen. Er zijn vaak geen kosten verbonden aan de kleding in de kledingbank. Wel is het vaak noodzakelijk dat u zich van te voren aanmeld bij de kledingbank, zo blijft de kledingbank alleen beschikbaar voor hen die het hard nodig hebben.

Welke kledingbanken zijn er in onze regio

Let op, voor veel kledingbanken geldt dat u eerst aangemeld moet worden door uzelf of uw hulpverlener alvorens u langs kunt gaan.

Bij kledingbank Teylingen in Sassenheim kunt u terecht als u woont in één van de volgende gemeenten: Teylingen, Lisse, Hillegom, Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk, Katwijk en Rijnsburg

Ook in Alphen aan den Rijn is er een kledingbank aanwezig, hier kan je zelf een aanmelding doen. Of je kunt je hulpverlening vragen om je te ondersteunen bij de aanvraag.

Met ingang van 1 maart 2023 is ook in Leiden weer een initiatief gestart met kleding, Leiden Helpt. Voor meer informatie over Leiden Helpt, neem contact op met Incluzio of met de voedselbank, zij kunnen u van meer informatie voorzien.

Heb jij binnenkort een sollicitatiegesprek en heb je geen passende kleding, kijk eens of Dress voor Succes is voor je kan betekenen. De bewindvoerder kan hiervoor geen aanvraag doen, maar wel kan je contactpersoon bij de gemeente je verwijzen naar Dressforsucces.

Clothing4u

Clothing4u is een landelijk initiatief waarbij bewindvoerders een kledingpakket kunnen aanvragen voor hun cliënt. Dit gaat om pakketten met nieuwe kleding. Je kunt niet precies kiezen wat er in het pakket komt, maar welk kan je je voorkeuren/stijl aangeven en je maat. Voor deze pakketten wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

Voor meer informatie, neem een kijkje op hun website: https://clothing4u.nu/

Deel dit artikel via