Zomeractiviteiten met kinderen
Budgetbeheer

Zomeractiviteiten met kinderen

Soms kan het best lastig zijn om de kinderen in de zomervakantie te vermaken. Gelukkig zijn er in gemeentes bij ons in de regio verschillende initiatieven om in de zomervakantie leuke activiteiten te kunnen doen voor weinig geld.

Zwembad

In de gemeenten Leiden en Leiderdorp kunt u jaarlijks een zomer-zwemabonnement aanvragen vanuit het minimabeleid. Met dit abonnement kunt u voor €15,- per huishouden de hele zomer zwemmen in een zwembad naar keuze. Meer informatie vindt u de website van de gemeente Leiden.

In de gemeente Katwijk kunt u zwemactiviteiten declareren via de Doe Mee regeling.

Declaratieregelingen

In de gemeente Oegstgeest en Katwijk kunt u gebruik maken van declaratieregelingen. Vaak is het mogelijk om hier verschillende activiteiten mee te declareren. Zoals bijvoorbeeld een bioscoopbezoek of een zomerkamp. Kijk op de website van uw gemeente voor de voorwaarden van de declaratieregeling.

Sport- en Spel

In Noordwijk kunt u uw kind opgeven voor Huttenbouw. Voor €17.50 worden de kinderen een aantal dagen vermaakt.

Ook worden er verschillende sport- en spelactiviteiten georganiseerd door de buurtsportcoaches in Noordwijk. Ook in veel andere gemeente zijn tegenwoordig buurtsportcoaches actief die soortgelijke activiteiten organiseren.

Slecht weer? Ga naar het museum!

Een museumjaarkaart geeft u het hele jaar toegang tot veel musea in Nederland. De kosten voor volwassenen zijn in 2023 €64,90 per jaar. Voor kinderen liggen deze kosten lager. Heeft u hier geen geld voor, dan kan u een aanvraag voor de museumjaarkaart doen bij het volwassenenfonds (voor volwassenen) of bij het jeugd cultuurfonds (voor kinderen). Zo kunt u het hele jaar naar verschillende musea.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn in uw gemeente, neem contact op met het sociaal wijkteam in uw gemeente.

Deel dit artikel via